PROGRAMES

Aqui podeu trobar l'informació de les nostres emissions

NOTÍCIES

Les últimes noticies relacionades amb el rock i el cine, les trobareu aqui

LLIBRES

Problemes per trobar una bona lectura? Aqui trobaràs algunes propostes interessants

QUÈ SE N'HA FET DE...

Si vols saber què ha passat amb alguns dels actors i actrius que veiem de petits i als que vas perdre la pista, clicka aqui i potser trobes la reposta...

2 de febr. 2014

Troben mort l'actor Phillip Seymour Hoffman

Quan no portem no dos mesos de la desaparició d'una estrella de Hollywood... hem rebut fa unes hores la noticia de la mort d'un dels actors amb més categoria i qualitat dels darrers 20 anys: en Phillip Seymour Hoffman.

A les 18:30 (11,30h. hora local) un amic de l'actor, el guionista David Katz, trobava el cos de l'estrella al bany del seu apartament, situat al númeo 35 del carrer Bethune, a la zona de Greenwich Village de Nova York.
La policia encara està investigant les causes de la mort, però tot podria apuntar a una sobredosi.
L'actor va reconeixer el passat mes de maig a una web que havia acabat un programa de rehabilitació per a heroinomans, després de portar 23 anys "net".

L'actor i director, nascut a Rochester 23 de juliol de 1967 va saltar a la fama als 90's, començant amb papers petits com els de Esencia de mujer, Boogie nights, Twister o El gran Lebowski.
Amb el canvi de mil·leni, va alternar pel·ls més comercials com Misión imposible III amb films més modestos com La duda o Capote, per la que va rebre l'Oscar al millor actor l'any 2005.

En els darrers anys, havia alternat també films més alternatius com The Master o Los idus de marzo amb la nissaga comercial del moment: Los juegos del hambre.

Des del programa lamentem que s'apagui una de les estrelles que més il·luminava el cel deHollywood dels darrers anys.
Esperem que el 2014 no ens guardi més sorpreses com aquesta.





18 de gen. 2014

Biopics pel 2014?


  
Fa una mica més de tres anys, una de les noticies de les que parlàvem era de possibles rumors de biopics que s'estaven preparant.
Pels que no estigueu habituats al vocabulari tècnic del cinema... un biopic és una pel·licula on s'explica la vida d'un personatge real.
Doncs bé, passat aquest temps, podem "actualitzar" aquella noticia amb una mica més d'informació.
Aqui us comentem el que possiblement podrem veure durant el 2014.

11 de gen. 2014

Phenomena, The ultimate cinematic experience

"Phenomena Experience nace para recuperar los grandes clásicos de los años 70, 80 y 90; esas películas con las que crecimos. Aquellos títulos que nos hicieron reír, llorar, soñar... esas historias que auspiciaron nuestra primera cita, ese primer beso, aquel inolvidable verano. Phenomena rinde homenaje al espíritu de aquellas sesiones dobles que nos deleitaban de pequeños; esas tardes cuando entrábamos en un mundo de fantasía. Se trata del cine en mayúsculas, en pantalla grande. Una auténtica catarsis colectiva como cuando suena nuestra canción favorita. Lo clásico vuelve a ser moderno. Y ahora le toca al cine. De momento, yo he reservado butaca."


Així explica en Nacho Cerdá aquest "divertimento" creat al voltant de la nostalgia que hem acumulat els que ja tenim certa edat.
Un projecte creat al 2010 a Barcelona, amb els anys ha anat ampliant les seves zones de treball afegint ciutats com Madrid o Saragossa.
Normalment acostumen a ser sessions dobles de pel·lícules (tal i com disfrutàvem quan erem petits al nostre cine de barri) cada divendres en versió original substitulada en espanyol (V.O.S.E.), tot i que també fan sessions doblades per a nens o quan el doblatge es també part significativa de la pel·lícula. Es veu que no descarta cap alteració pel que fa a la quantitat de pel·lícules o horaris.

Els que ens ha cridat l'atenció, però... és la celebració del 3r anniversari d'aquest meravellós projecte!!

Mitjançant les habituals xarxes socials (Facebook, Twitter, Google+, etc) van fer una enquesta sobre quines pel·lícules veure per a celebrar l'anniversari i la resposta va ser... la trilogia de Regreso al Futuro!!

Així és...demà dissabte 11 de gener, al Palau de Congressos de Barcelona, a les 20 h. començara una marató de la famosa trilogia del Delorean., on també estarem presents els del Cops de Rock.

 
Queden molt molt poques entrades per poder gaudir d'aquesta experiencia... a què espereu?


6 de des. 2013

COPS DE ROCK #507 Another one bites the dust (Freddie Mercury)



El 16 MIL·LÍMETRES d'aquesta setmana prepara un homenatge a la millor veu de la història de la música, l'artista més carismàtic i una de les persones més interessants que ha existit en aquest món: parlem del genial Freddie Mercury.

El motiu de la temàtica és el 22è anniversari de la seva mort que es va celebrar fa un parell de setmanes i que, fins aquesta setmaneta no haviem pogut celebrar.
Dolguts per la seva pèrdua des del Cops de Rock recordem any rera any la figura d'aquest meravellós cantant amb un recull de temes de la banda d'aquest geni, Queen, que han aparescut en diverses pel·lícules des de la formació de la banda britànica.
Relaxeu-vos i prepareu-vos per gaudir d'una hora de bona música, pel·lículas més regulars... i una secció on parlarem amb molt d'afecte de la figura del senyor Mercury i els seus companys.
Tot això acompanyat, aquesta vegada, pel nostre amic Pau Galvez, del blog ViriAOR.

Esperem que us agradi!!

1 de des. 2013

Ha mort l'actor Paul Walker

Avui ens hem llevat amb una molt trista noticia. L'actor Paul Walker, de 40 anys, ha mort aquesta matinada en un accident de cotxe a California (la policia de Los Angeles situa la mort a les 15,30 h. hora local).
Sembla ser que en Walker anava com a passatger al Porsche d'un amic a Santa Clarita, prop de Los Angeles. Segons la seva pàgina de Facebook, els dos anaven a una gala benèfica de l'organització Reach Out Worldwide quan el vehicle va sortir de la carretera ,es va estavellar contra un arbre o quelcom similar i es va incendiar, provocant la mort a l'acte dels dos ocupants del cotxe.

El portal de noticies TMZ va ser el primer que va informar del que havia passat, i poc després ho confirmaven la pagina de FAcebok de l'actor, el seu compte de twitter i la Universal Studios, distribuidora de la nissaga A todo gas.
La companyia va emetre un comunicat aquesta matinada dien que "Tots a la Universal tenim el cor trencat. En Paul era un dels més estimats i respectats membres de la familia de l'estudi durant 14 anys, i la seva pèrdua es devastadora per a nosaltres, tots els que participem a les pel·lícules de A todo gas, y per als seus innumerables fans. Enviem els nostres sincers i més profunds condols a la familia d'en Paul"

Tant els seus companys com alguns altres actors amb els que ha treballat han transmés, mitjançant Twitter, el seu dolor davant d'aquest fet. En Dwayne "The Rock" Johnson, un dels ultims a afegir-se a la nissaga dels cotxes ha escrit al seu compte que "Tota la meva força, el meu amor i la fe a la familia d'en Walker en aquest moment tant punyent. Trobarem la nostra força en la teva llum. T'estimo, germà".
I, evidnetment, en Vin Diesel, protagonista pricipal de la nissaga juntament amb en Paul, també ha escrit "Germà, et trobaré moltissim a faltar. El cel s'ha guanyat un nou àngel. Descansa en pau"

En Paul William Walker, nascut a Glendale, California, el 12 de setembre del 1973, ha participat en una quarantena de titols entre cine i TV.
Sent un nadó va començar a treballar en anuncis i, amb no més de 10 anys, ja apareixia a series com Autopista hacia el cielo (1986) o ¿Quién es el jefe? (1991). Sent adolescent, va començar a tenir més activitat al cine, participant a pel·lis com Pleasantville (1998), Juego de campeones (1999), Alguien como tu (1999) o The Skulls, sociedad secreta (2000).
Però al 2001 li va a arribar el paper que canviaria la seva vida: el de Brian O'Conner a un film anomenat A todo gas. Arrel d'aquesta pel·lícula, el noms dels dos protagonistes van ser conegudissims arreu del món i ja res va ser igual.
Nunca juegues con extraños (2001), Timeline (2003) o Inmersión letal (2005) son pel·lis que va fer després que, evidentment, no li han donat el mateix exit que les sequeles de la nissaga dels cotxes: A todo gas 2 (2003), Fast & Furious: aun más rápido (2005), Fast & Furious 5 (2011) i Fast & Furious 6 (2013).

Tenia pendent d'estrena les pel·lis Vehicle 19, Hours o Brick Mansions i actualment estava rodant la setena entrega de la nissaga, però no se sap si la seva participació ja havia finalitzat. Segons The Hollywood Reporter, estava previst que la producció es traslladeix a Abu Dhabi al gener.
El director James Wan ha escrit al seu Twitter "Tinc el cor trencat ara mateix. No puc processar res".

L'actor deixa una filla de 16 anys, Meadow, fruit de la seva relació amb Rebecca McBrain.


Al 16 mil·límetres li hem dedicat en alguna ocasió una de les nostres sessions, on parlàvem d'ell i d'algunes de les seves pel·lícules.
Aqui us deixem l'audio del programa d'aquell dia per a que pogueu tornar a escoltar-lo (a partir del minut 59):


15 de nov. 2013

COPS DE ROCK #505 Argghh!! Rock on! (Matthew McConaughey)



http://ca.wikipedia.org/wiki/Matthew_McConaughey

El 16 MIL·LÍMETRES està dedicat a un actor que semblava que s'havia de menjar el món quan va començar, però que no ha tingut potser tot l'exit que podia tenir en triar papers menys dramàtics.
Estem parlant de...Matthew McConaughey.

Degut a que aquesta setmana fa 44 anyets, repassarem, com és habitual, tres de les seves pel·lícules mitjançant cançons del gènere rock, hard rock o metal de les pel·lícules

Esperem que us agradi!!!

11 d’oct. 2013

COPS DE ROCK #503 Wild Side (Kirk Cameron)


http://es.wikipedia.org/wiki/Kirk_Cameron
El 16 MIL·LÍMETRES d'aquesta setmana té com a temàtica a un dels actors amb més popularitat dels 80's: en Kirk Cameron.

Famós gràcies a la televisió, al cine no va tenir una carrera molt satisfactoria, però hem pogut trobar una pel·lícula on la banda sonora es boníssima i la comentarem ampliament en aquesta secció...

Tota la secció d'avui girarà al voltant d'una de les seves comedies més conegudes d'aquella època: De tal astilla, tal palo (1987).







20 de set. 2013

COPS DE ROCK #501 Cap Als Mil (Mickey Rourke)


http://ca.wikipedia.org/wiki/Mickey_Rourke

El 16 MIL·LÍMETRES d'aquesta setmana té com a temàtica a un dels actors amb més popularitat dels 80's: en Mickey Rourke.

Famós per pel·lícules interessants dels anys 80, ha estat desaparescut de les nostres pantalles diversos anys degut als diversos escàndols que han format pert de la seva vida personal.
Degut a que aquesta setmana fa 61 anyets, li dediquem la secció. Però aquesta vegada ho fem en un format molt especial. Parlarem només d'una de les seves pel·lícules, la que ha implicat el retorn de l'actor als nostres cinemes: El luchador (2008).

La seva banda sonora té tants temes adients per al nostre programa que hem decidit desgranar aquesta pel·lícula tot el que poguem.

Esperem que us agradi!!!

15 de set. 2013

COPS DE ROCK #500 (Especial 500 Programes)

El dia 14 de setembre es va celebrar als estudis de CanalBlau l'emissió dels 500 programes del Cops de Rock. Durant 12 hores vam estar escoltant musica variada de tot tipus i rebent la visita de tots els ex-col·laboradors i grnas amics del programa durant tants anys d'emissió.
Des d'el 16 MIL·LÍMETRES volem agraïr a tots ells la seva presència aquell dia i durant tot el temps que han estat formant part de la nostra familia.
Durant les 12 hores de l'especial, era evident que teniem que reservar una hora pel cine... on hem fet una recopil·lació de tot el que hem posat durant aquests anys, quan la secció es deia, llavors, 8 MIL·LÍMETRES.

Hi vam posar molta il·lusió en aquesta jornada...i esperem que la disfrutessiu tant com nosaltres.

Ens veiem en la celebració dels 1000 programes!!!

13 de set. 2013

COPS DE ROCK #499 Pròleg de Festassa (Dolph Lundgren)

http://ca.wikipedia.org/wiki/Dolph_Lundgren
El primer 16 MIL·LÍMETRES de la temporada el dediquem, com venim fent els darrers anys, a un action hero.
En aquest cas, l'escollit ha estat en Dolph Lundgren, conegudissim, sobretot, per ser l'Ivan Drago de la pel·lícula Rocky IV.

Parlarem de la seva filmografia mitjançant els temes rockers que apareixen en elles.
Esperem que us agradi!!