PROGRAMES

Aqui podeu trobar l'informació de les nostres emissions

NOTÍCIES

Les últimes noticies relacionades amb el rock i el cine, les trobareu aqui

LLIBRES

Problemes per trobar una bona lectura? Aqui trobaràs algunes propostes interessants

QUÈ SE N'HA FET DE...

Si vols saber què ha passat amb alguns dels actors i actrius que veiem de petits i als que vas perdre la pista, clicka aqui i potser trobes la reposta...

30 d’abr. 2013

31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona





Fa un parell de setmanes (concretament des del dijous 11 fins el diumenga 14) va tenir lloc el 31 Salón Internacional del Cómic de Barcelona, al Palau 8 del recinte de la Fira de Barcelona Montjuic.

Tal i com vam fer l'any passat, donada la relació que sempre ha existit entre el meravellós triangle comic-cine-rock, vam fer una visita al Saló per veure què ens podia semblar interessant.


D'entre els diferents stands de la fira, hem trobat de tot. Destaquem els següents, que són els que estan relacionats amb el món del rock o el cine:


Diabolo Ediciones

Aquesta editorial va tenir el seu petit espai al recinte i va cridar l'atenció per tres llibres que tenia a la venda, cadascun relacionat amb el cine o la TV.

El primer llibre que va cridar l'atenció fou '¿Quién mató A J.R.? Personajes de TV que cambiaron nuestras vidas', obra d'en Guillem Medina, en la que hi ha plasmada moltíssima informació de series mítiques de la televisió amb les que hem crescut cada un de nosaltres.






 

El segon llibre que ens va semblar interessant fou 'Hombres de Hollywood'.
Aquest llibre recopila una serie de dibuixos realitzats per en Nacho Castro, en els que ha immortalitzat uns quants actors de la Meca del Cine.




I el tercer llibre que vam veure en aquest stand relacionat amb el cine va ser '¡Esto es Hollywood! El montaje del dibujante' en el que els dibuixos d'en Jordi March, i els guions del mateix March, Edgar Cantero, Sergio Morán y Carles Sánchez presenten una versio alternativa d'algunes de les pel·lícules més famoses dels darrers anys.






EntresD

Cada any apareix algun stand amb algún producte tecnològic que, tot i no estar pensat en un principi per al món del comic, pot aplicar-se tranquilament a aquest sector.

Aquesta vegada el que hem trobat més interessant ha estat una impressora 3D en la que es poden aconseguir impressions 3D de diferents imatges i poden ser cossos massissos o buits per dins. Realment, un equip molt interessant...













Comics espanyols

Com cada any, un altre dels grans stands que es podia trobar era el dedicat a la mítica editorial Ediciones B amb els principals autors espanyols de comic com el gran Ibañez o Jan.


També es va poder trobar, igual que l'any passat, l'stand dedicat integrament a la revista d'humor 'El Jueves'



Lobezno inmortal

El proper 26 de juliol s'estrenarà a Catalunya el nou spin-off de la nissaga X-Men, que serà sequela de l'anterior pel·lícula centrada en l'heroi de les famoses urpes d'adamantium.
A l'stand es poden veure imatges de la pel·Lícula per fer-nos una idea del que podrem veure a les sales de cine.


¿Nintendo o XBox?

Les principals marques del sector de les consoles també tenen un forat (i gran) en aquest Saló. Acostumen a tenir un espai ampli per a que els assistents (sobretot els més petits) puguin gaudir dels jocs de moda.

Tant el de Nintendo com el de XBox estaven molt concorreguts.






Norma Comics


L'editorial barcelonesa per excel·lencia del món del còmic mai falta en aquesta cita.
El seu stand és un dels més grans i un dels més visitats durant el cap de setmana.




Universo rock

En breu publicarem una noticia ampliant l'informació, ja que, de tot el vist en el Saló, va ser el més proper al món del Rock.
Suno Navarro és el creador d'un projecte que, si tira endavant, pot ser força interessant. Es tracta d'un guió de pel·Lícula que, per diferents motius del destí, s'ha convertit, a dia d'avui, en un còmic.

Realitzat a mode d'un tipic storyboard de cine, 'Universo Rock' ens explica la història d'un noi rebel que no acaba de trobar el seu lloc ni de tenir bona relació amb la seva familia. Universo Rock canviarà aquesta situació...

Estigueu atents a properes noticies!!




Warner Bros

Els estudis americans van presentar al seu stnad diversos productes de les seves diferents branques.
Pel que fa el cine, la principal novetat va consistir en la nova entrega de les aventures d'en Superman.
Els assistens vam poder gaudir dels anuncis de 'El hombre de acero', la nova entrega del superheroi, dirigida per en Zack Snyder i protagonitzada pen en Henry Cavill.



Pel que fa a les diverses exposicions que es monten cada any en aquest saló, enguany destaquem:

75 años de Superman

Al nº 1 de 'Action Comics' (18 d'abril del 1938) naixia en Superman, personatg creat per en Jerry Siegel i en Joe Shuster.
En 75 anys ha viscut en dimensions alternatives, ha mort i renascut, s'ha enfrentat als villans més poderosos i ha passat per diverses etapes que han reestructurat el seu univers particular.
Aquesta exposició va ser un dels grans reclams d'aquest any.



Ambrós: El trazo de un maestro

En el centenari del seu naixement, en aquesta exposició es mostren alguns dels originals de l'autor de tebeos com 'El Jinete Fantasma' o 'El Capitán Trueno'.


El humor no se recorta

En aquesta època de crisi en la que les retallades afecten als diferents serveis publics o a les nostres hipoteques, els historietistes i humoristes gràfics mantenen un pols diari dibuixant, amb sarcasme i ironia, totes aquestes injusticies que mostra l'exposició.


Juntos pero no revueltos. La patrulla-X y Los Vengadores.

Exposició dedicada a aquests dos grups de superherois de la factoria Marvel. Precisament, els dos grups més sol·licitats ultimament a les nostres pantalles de cine.
Ambdues formacions van apareixer als quioscos el mes de setembre del 1963, creats pels mateixos autors: el guionista Stan Lee i el dibuixant Jack Kirby, dos mites al món del còmic.




Por un puñado de cómics

Aquesta exposició ens mostra algunes de les portades de les novel·les de l'Oest més interessants que hi ha hagut a l'historia del Western fet paper.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada